Nieuws

Inwoners Beuningen hangen aan de muren van hun gemeentehuis

De inwoners die de gemeente Beuningen inzet in als ambassadeurs van hun eigen woonplaats zijn nu in een expositie te zien in het gemeentehuis. Het is een manier van citymarketing zonder dure reclamebureaus. © @carolvaneert
BEUNINGEN - De inwoners die de gemeente Beuningen inzet in als ambassadeurs van hun eigen woonplaats zijn nu in een expositie te zien in het gemeentehuis. Het is een manier van citymarketing zonder dure reclamebureaus.
Het concept is simpel. Inwoners laten zich interviewen en fotograferen op hun favoriete plek in de gemeente. Dat komt dan op de gemeentelijke website, op de Facebookpagina van de gemeente en in de lokale krant de Maas & Waler.
Historica Willeke Guelen en fotograaf Ger Loeffen portretteren een grote diversiteit aan inwoners van de gemeenten. Mensen die er al hun hele leven wonen, nieuwkomers, ouderen, jongeren, gezinnen, alleenstaanden, gepensioneerden, ondernemers, kunstenaars, bestuurders, dienstverleners, mensen uit het onderwijs en horeca.
De afgelopen anderhalf jaar werden de ‘Dit is Beuningen’ verhalen verzameld en er komen nog steeds nieuwe verhalen bij. ‘Dit is Beuningen’ is er nu ook als reizende expositie, om te beginnen in het gemeentehuis.
Bekijk onze reportage uit december 2015:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!