Nieuws

De Graafschap zit wederom in categorie 1

De Graafschap is door de licentiecommissie van de KNVB wederom ingedeeld in categorie 1. Clubs die er financieel slecht voorstaan worden in die categorie ingedeeld door de voetbalbond. © REGIO8
ULFT - De Graafschap is door de licentiecommissie van de KNVB wederom ingedeeld in categorie 1. Clubs die er financieel slecht voorstaan worden in die categorie ingedeeld door de voetbalbond.
'Clubs in categorie 1 moeten werken aan financieel herstel', aldus de KNVB. 'Zij zijn daar zelf verantwoordelijk voor en bepalen zelf op welke wijze zij dit doen.' De licentiecommissie van de KNVB stelde de indeling samen op basis van de jaarstukken 2015/’16 en prognosecijfers 2016/’17. Clubs moeten binnen een periode van drie jaar tijd, negen meetmomenten, promoveren naar categorie 2 of 3. De Graafschap is sinds 1 december 2015 ingedeeld in de zorgelijke categorie 1.
Naast de Superboeren zitten ook Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Roda JC en VVV-Venlo in categorie. Deze clubs moeten, net als De Graafschap, actief werken aan financieel herstel.