Nieuws

Stakers bij Recticel geven niet op

De stakingen bij schuimvullingenfabrikant Recticel in Kesteren en Buren gaan voorlopig door. Ook vandaag leggen medewerkers het werk neer. Daarmee gaat de zesde stakingsgolf z’n derde dag in. © Omroep Gelderland
KESTEREN - De stakingen bij schuimvullingenfabrikant Recticel in Kesteren en Buren gaan voorlopig door. Ook vandaag leggen medewerkers het werk neer. Daarmee gaat de zesde stakingsgolf z’n derde dag in.
Recticel en vakbond FNV staan lijnrecht tegenover elkaar in een cao-conflict. De FNV wil een loonsverhoging van 3 procent, Recticel wil volgens de bond niet verdergaan dan 0,6 procent. Directeur Rob Nijskens van het bedrijf ontkent dat.
Volgens de vakbond blijkt uit de jaarcijfers van Recticel dat het bedrijf veel winst maakt. 'De resultaten breken alle records en het dividend aan aandeelhouders wordt verhoogd met 29 procent. Het bedrijf voorspelt vijf vette jaren. In schril en schaamteloos contrast daarmee staat de geboden loonsverhoging aan de werknemers, die de drijvende kracht zijn achter dit resultaat.'

Rechter geeft stakers gelijk

Intussen begint Recticel de gevolgen van de staking te merken. Onder meer bij de transportafdeling, omdat niet alles kan worden geleverd. De directeur probeerde daarom met een kort geding nieuwe stakingen te voortkomen. Maar de rechter wees alle vorderingen af.
Recticel maakt schuimvullingen voor onder meer zitmeubelen, matrassen en lattenbodems. In Kesteren heeft het Belgische bedrijf zo'n 300 medewerkers, in Buren circa 50.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!