Nieuws

Controle langs A50: mogelijke inbrekers op de vlucht

De politie heeft vrijdagmiddag drie mannen aangehouden bij een controle langs de A50 bij Epe, is zaterdag bekend gemaakt.
EPE - De politie heeft vrijdagmiddag drie mannen aangehouden bij een controle langs de A50 bij Epe, is zaterdag bekend gemaakt.
De politie stond daar te controleren en hield de wagen waarin de drie zaten tegen. Een agent zag bij het controleren van de identiteit van de drie inzittenden inbrekerswerktuig liggen. Een van de verdachten sloeg te voet te vlucht, twee anderen probeerden met de auto te vluchten. Hun poging was van korte duur en ze zijn alledrie aangehouden. Het zijn inwoners van Ede en Veenendaal en 21,24 en 27 jaar.

Levensgevaarlijke capriolen

Van de 24-jarige verdachte is het rijbewijs ingevorderd. Hij reed heel gevaarlijk, volgens de politie. Zo reed hij heel hard, negeerde een stopteken en keerde op de oprit van de snelweg. De man van 21 heeft ook zijn rijbewijs ingeleverd, omdat het CBR nog een vordering had ingesteld. De verdachten zijn na verhoor vrijgelaten, maar het onderzoek loopt volgens de politie