Nieuws

Veel politie bij carnavalsfeest in Groessen na incidenten

GROESSEN - Er zijn incidenten geweest buiten bij een zaal in Groessen, waar carnaval werd gevierd. De zaal zou vol zijn, in de wachtrij buiten zouden vrijdagavond mensen onwel zijn geworden na duw- en trekwerk.
Volgens eerste berichten zou de zaal in het dorpshuis aan het Sint Isidorusplein zijn ontruimd. Later bleek dat een groot aantal mensen dat buiten stond te wachten te zijn weggestuurd.
Volgens de organisatie van het feest zijn er buiten 'een paar kleine incidentjes' geweest, waarbij 'enkele mensen zouden zijn gevallen.' Andere bronnen melden dat er geduwd en getrokken zou zijn, waarbij paniek ontstond en mensen onwel zijn geworden. Volgens getuigen was het 'één grote chaos' en werd er met flessen gegooid: '2 meisjes kregen een fles tegen hun hoofd, ik zag dat ze bloed op hun hoofd hadden', aldus een van de aanwezigen.

Veel politie en 2 ambulances

Ongeveer 15-20 agenten kwamen op de 112-meldingen af, ook werden twee ambulances naar het adres gestuurd. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Volgens de organisatie gaat het feest binnen vrolijk door.