Nieuws

De Graafschap moet Sven Nieuwpoort weken missen

Sven Nieuwpoort ligt er enkele weken uit bij De Graafschap
Sven Nieuwpoort is enkele weken uitgeschakeld. De verdediger van De Graafschap heeft waarschijnlijk een scheurtje in zijn enkel.
VARSSELDER - Sven Nieuwpoort is enkele weken uitgeschakeld. De verdediger van De Graafschap heeft waarschijnlijk een scheurtje in zijn enkel.
'Het ziet er niet zo goed uit', zegt trainer Henk de Jong. 'Een vervelende blessure. Zijn enkel is dinsdag dubbelgeklapt en waarschijnlijk ingescheurd. Ik verwacht dat hij er wel een paar weken uit is. Echt balen, want Sven was goed bezig.'

Vijf verdedigers

De Graafschap reist vrijdag af naar de Krommedijk en treft daar de nummer 19 van de ranglijst FC Dordrecht. De Achterhoekers staan twee plaatsen hoger. Nieuwpoort wordt in het centrum vervangen door Tim Linthorst. De Jong houdt ook tegen Dordrecht vast aan vijf verdedigers. Dat deed de coach ook al tegen Telstar, FC Emmen en Cambuur Leeuwarden.

Hele linkerkant

Tolgahan Cicek is geschorst voor het duel van vrijdag. De linksback liep tegen Telstar tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen op. De Turk wordt vervangen door de meer aanvallend ingestelde Andrew Driver. 'Wat dat betreft kunnen we ook veel kanten op. Andrew is iemand die de hele linkerkant kan bestrijken en is wat offensiever dan Cicek', weet De Jong.

Geen uitzege

De Graafschap won dit seizoen nog geen twee competitieduels achter elkaar. Ook wachten de Superboeren nog op de eerste uitzege van het seizoen. De laatste keer dat De Graafschap een uitwedstrijd won was in april 2016 toen FC Utrecht met 2-0 werd verslagen in Galgenwaard.
Opstelling: Bednarek, Will, Lammers, Van Diermen, Linthorst, Driver; Diemers, Smeets, Klaasen; Van den Hurk en Parzyszek