Nieuws

Omwonende krijgt gelijk in sporthalsoap: kleuren moeten anders

De gemeente Wijchen moet vóór 1 juli de kleuren van sportcentrum Arcus aanpassen. Verder moeten er aan één zijde wintergroene bomen komen. © screenshot YouTube
WIJCHEN - De gemeente Wijchen moet vóór 1 juli de kleuren van sportcentrum Arcus aanpassen. Verder moeten er aan één zijde wintergroene bomen komen.
Dat heeft het gerechtshof in Arnhem bepaald. Eerder zei de rechtbank in Arnhem nog dat dit niet hoefde.

'Afspraken niet nagekomen'

Arcus aan de Campuslaan werd januari 2011 geopend. De bouw van de sporthal maakte deel uit van de herinrichting van het campusterrein (Arcus, Maaswaalcollege, MHC Wijchen en ’t Mozaïek). Voorafgaand aan de bouw maakte de gemeente met diverse betrokkenen afspraken.
Een omwonende vindt dat de gemeente zich niet aan de afspraken heeft gehouden. Zo zouden de kleuren niet kloppen en is de beplanting aan één zijde niet voldoende. De rechtbank stelde de bewoner in het ongelijk. Hierop tekende de bewoner hoger beroep aan bij het hof, dat de omwonende alsnog gelijk gaf.

Gemeente teleurgesteld

Het college van Wijchen is teleurgesteld in de uitspraak van het hof. 'Het hof stelt bijvoorbeeld dat de gemeente alle zijden van de hal nu moet aanpassen. Dat verrast ons', zegt wethouder Rob Engels.
'Dit betekent namelijk dat wij twee van de drie groentinten aan alle kanten van het gebouw moeten veranderen. Ook heeft het hof ons opgedragen alle aanpassingen in kleuren en beplanting nog voor 1 juli aanstaande te realiseren. Deze termijn lijkt mij erg kort', aldus Engels.

Verdere juridische stappen?

Engels weet nog niet of de gemeente verdere juridische stappen overweegt. 'Eerst gaan we deze uitspraak van het hof uitvoerig analyseren.'