Nieuws

Esmee (7) is gevonden! Ze krijgt alleen geen speeltuin

Jantje Beton heeft Esmee gevonden. Het 7-jarige Arnhemse meisje schreef de stichting een brief, maar ze vergat haar adresgegevens op te schrijven. Via Facebook kwam Jantje Beton haar alsnog op het spoor. © Jantje Beton
ARNHEM - Jantje Beton heeft Esmee gevonden. Het 7-jarige Arnhemse meisje schreef de stichting een brief, maar ze vergat haar adresgegevens op te schrijven. Via Facebook kwam Jantje Beton haar alsnog op het spoor.
Haar vader reageerde op de oproep van Jantje Beton dat Esmee werd gezocht.
'Naar aanleiding van een collectante aan de deur vroeg Esmee wat en wie Jantje Beton was. Ik heb het haar toen uitgelegd. Toen vroeg ze of in ons hofje een speeltuin kon komen', legt hij uit.
Ze knutselde zelf een envelop in elkaar met daarin een tekening van de te bouwen speeltuin. Met een eigengemaakte postzegel stuurde ze een brief. 'Nooit gedacht dat het aan zou komen', lacht haar vader.
Jantje Beton is blij dat Esmee gevonden is. 'Gelukkig hebben we contact met haar', zegt woordvoerster José van Ooijen. 

'Iets te grote droom'

Maar een speeltuin zit er niet in. 'Dat is een iets te grote droom. Maar we willen wel voor haar en haar vriendinnen een activiteit organiseren', verzekert Van Ooijen. 
Op Radio Gelderland vertelt de vader van Esmee woensdagmiddag dat er een keer een speelbus komt. Als het mooi weer is, dan kunnen kinderen komen spelen.
Hij laat ook weten dat Jantje Beton toch nog met de gemeente Arnhem wil overleggen over de mogelijkheden van een speeltuin,.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!