Nieuws

Tegenstanders spitsafsluiting Hummeloseweg worden gehoord

LAAG-KEPPEL - Tegenstanders van de mogelijke afsluiting van de Hummeloseweg in de spits mogen deze maandag hun stem laten horen tijdens een hoorzitting. Die wordt georganiseerd door de gemeente Bronckhorst.
De gemeente maakte na de zomer bekend dat ze de Hummeloseweg tussen Laag-Keppel en Hummelo tussen 06.00 en 09.00 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur wil afsluiten voor alle motorvoertuigen. De weg is volgens de gemeente dan te druk, veroorzaakt overlast voor de buurt en zorgt voor onveilige situaties. 
Het voornemen stuitte op veel verzet van inwoners. Zij vinden de afsluiting onnodig en vinden dat de overlast juist komt door de wegversmallingen die een tijd geleden zijn gemaakt. In oktober ontving wethouder Paul Seesing een petitie met 750 handtekeningen tegen de afsluiting.

Serieus

Naast deze petitie zijn veel meer bezwaren binnengekomen bij de gemeente. Omdat de wethouder de vele bezwaren serieus neemt, is er nu een hoorzitting georganiseerd waarbij alle tegenstanders nogmaals hun verhaal kunnen doen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!