Nieuws

Op sommige plaatsen komt weer water uit de kraan

Er is weer water! Op sommige plaatsen klinkt gejuich, omdat er weer water uit de kraan komt. In de Liemers zitten 30.000 huishoudens sinds zaterdagavond 21.00 uur zonder water. © Omroep Gelderland
DOESBURG - Er is weer water! Op sommige plaatsen klinkt gejuich, omdat er weer water uit de kraan komt. In de Liemers zitten 30.000 huishoudens sinds zaterdagavond 21.00 uur zonder water.
Vitens heeft het water omgeleid en dat betekent dat er op sommige plaatsen weer water is, meldt het waterbedrijf op Twitter.
Er komen meldingen uit Doesburg, Pannerden, Tolkamer en Zevenaar van mensen bij wie weer water uit de kraan komt. En ook uit Angerlo, Giesbeek, Lathum en Lobith komen berichten dat er weer water is.

Nog niet iedereen heeft water

Dat er op steeds meer plaatsen weer water is, betekent niet dat iedereen in het getroffen gebied weer kan beschikken over water, zegt een woordvoerder van Vitens. De druk wordt in delen weer opgebouwd.
Vitens verwacht het eerste lek vannacht te kunnen dichten. Het tweede lek is nog niet gevonden. Dat het straks donker wordt, hoeft de zoektocht niet te hinderen, zegt de woordvoerder van het waterbedrijf. 
Het kan zijn dat er bruin water uit de kraan komt, waarschuwt Vitens. 
Bruin water (vitens.nl)

Voor het laatste nieuws over de grote waterstoring, volg ons:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!