Nieuws

Waarom liet boer 400 varkens verhongeren?

De boer die vorig jaar 400 van zijn varkens liet verhongeren, moet zich vrijdag voor de rechter verantwoorden. De man wordt 'het onthouden van zorg aan de dieren' verweten. © Omroep Gelderland / Archief
ARNHEM - De boer die vorig jaar 400 van zijn varkens liet verhongeren, moet zich vrijdag voor de rechter verantwoorden. De man wordt 'het onthouden van zorg aan de dieren' verweten.
In april vorig jaar maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend dat er 400 dode varkens waren aangetroffen in een stal in Ruurlo. De dieren waren omgekomen door honger en dorst. Tien maanden daarvoor waren de dieren voor het laatst gevoerd, daarna werden ze aan hun lot overgelaten. De grote vraag is hoe dit zover heeft kunnen komen en waarom de boer niet aan de bel trok.
De man staat voor de politierechter. Als hij schuldig wordt bevonden, komt hij er waarschijnlijk vanaf met een geldboete.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!