Nieuws

Duitse deel Betuweroute enkele jaren vertraagd

De Betuweroute in Gelderland.
De Duitse aansluiting op de Betuweroute loopt flinke vertraging op. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) gaat uit van 'enkele jaren', schrijft ze woensdag aan de Tweede Kamer. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Duitse aansluiting op de Betuweroute loopt flinke vertraging op. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) gaat uit van 'enkele jaren', schrijft ze woensdag aan de Tweede Kamer.
Het gaat om het ruim 70 kilometer lang traject tussen Emmerich en Oberhausen. Dat moest in 2022 klaar zijn, maar die officiële planning is 'niet langer realistisch', hebben Duitse partners Dijksma laten weten.
De afgifte van bouwvergunningen in Duitsland duurt langer dan verwacht. De laatste vergunning zal pas in 2019 worden afgegeven. Pas als dat is gebeurd, wil de Duitse regering weer een 'betrouwbare datum' voor ingebruikname van het spoor geven.
Dit jaar wordt veel minder aan het traject gewerkt dan gepland, aldus de Duitsers. Daardoor is de Betuweroute vaker beschikbaar en zullen er veel minder goederentreinen hoeven worden omgeleid via andere routes.

Zie ook: