Nieuws

Monument voor gecrashte bommenwerper

In Etten is dinsdag een monument geplaatst ter nagedachtenis aan een neergestorte Britse bommenwerper. Het vliegtuig met zeven inzittenden verongelukte op 26 maart 1942 in het Achterhoekse landschap.
ULFT - In Etten is dinsdag een monument geplaatst ter nagedachtenis aan een neergestorte Britse bommenwerper. Het vliegtuig met zeven inzittenden verongelukte op 26 maart 1942 in het Achterhoekse landschap.

‘’Het is een fors monument geworden. Als we in Etten denken dat er een monument moet komen, dan moet er iets goeds komen’’, vertelt Toon Helmes namens de Ettense Molenstichting over het monument aan de Tappenweg. ‘’Je ziet het silhouet van de Stirling en de bemanning en die verdwijnt langzaam in het landschap. Het is echt een blikvanger.’’
Op zondag 26 maart wordt het monument officieel geopend. ‘’Ik denk dat dat een bijzondere dag wordt, want nabestaanden uit Australië en Engeland komen dan naar Etten om dit mee te maken’’, blikt Helmes vooruit. ‘’Ik heb nu al dagelijks contact met die mensen en als je die reacties nu al hoort, dan denk ik dat het voor die mensen een hele emotionele dag gaat worden.’’
Tot die tijd wordt er nog gewerkt aan de afronding van het monument, zo moet er bijvoorbeeld nog een informatiepaneel en een bloemenperk worden aangelegd.
Foto: REGIO8