Nieuws

Bureau GLD 15 februari 2017

ARNHEM - In deze uitzending: er is weer een verdachte aangehouden voor een gewapende overval op een supermarkt in Tiel, vorige week zat deze zaak opnieuw in de uitzending. Verder ramkraak Arnhem, en een insluiping in Dalfsen/Dronten.

Tips

Er is na de uitzending van vorige week een verdachte aangehouden in Tiel voor de gewapende overval op een supermarkt in die plaats. Het is een jongeman van 19 uit Tiel. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
En deze 'Marciano' zoals hij zichzelf noemt betaalt in Neede een telefoon met vals geld, er is in deze zaak gereageerd en die tips zijn nu in onderzoek! bedankt voor het meedenken.

Ramkraak Coop Arnhem

Na een lange werkdag sluiten de medewerkers van de Coop supermarkt in Arnhem rond 8 uur de zaak. Woensdagavond 8 februari is de sleutel nog maar net uit het slot of de medewerkers horen een enorme knal. Een Renault Scenic ramt de pui. Terwijl de medewerkers zich snel in veiligheid brengen, stormen twee mannen de winkel binnen. Ze grissen een geldcassette weg en vluchten te voet de Docter Wagenerstraat in.

Gestolen auto gebruikt

De gebruikte auto laten ze achter bij de Coop in de Geitenkamp. Die auto is kort voor de overval gestolen, ook in Arnhem. Dat gebeurde in de Irenestraat in Arnhem. Dat is maar een kilometer vanaf de plek waar de ramkraak plaatsvond. In de nacht voorafgaande aan de kraak is de auto gestolen. De Renault Scenic had het kenteken 91 TRS 4, de eigenaar heeft niets met de overval te maken. Hopelijk zijn er mensen die iets van de diefstal gezien hebben.

Brandstichting boerderij Nijmegen

Op nieuwjaarsdag, rond half 8 's ochtends wordt brand gesticht bij een huis aan de Wolfkuilseweg. Een voorbijganger ziet de vlammen, belt de brandweer en  maakt de bewoners wakker. Eerder die nacht - rond half twee - is ook geprobeerd brand te stichten bij de schuur van die woning. Beide keren zijn molotovcocktails gebruikt. Dus dat geeft wel aan dat iemand moedwillig brand heeft willen stichten. Diegene moet natuurlijk gepakt worden.

Insluiping Dalfsen/Dronten

Op 10 september vorig jaar wordt bij een huis in Dalfsen, net over de provinciegrens bij Hattem bij een huis ingeslopen. De verdachte neemt verschillende spullen mee, cash, een ridderorde van Oranje Nassau een verlopen rijbewijs en gouden sieraden. Wie herkent deze man die pint met de gestolen pinpas?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!