Nijmegen

'Nijmegen weigert neveninkomsten Bruls openbaar te maken'

'Nijmegen weigert neveninkomsten Bruls openbaar te maken'
De gemeenten Nijmegen, Barneveld en Zutphen geven geen inzicht in de neveninkomsten van hun burgemeester in 2015. Dat constateren RTL Nieuws en De Groene Amsterdammer bij een onderzoek naar de nevenfuncties van burgemeesters en wethouders.
NIJMEGEN - De gemeenten Nijmegen, Barneveld en Zutphen geven geen inzicht in de neveninkomsten van hun burgemeester in 2015. Dat constateren RTL Nieuws en De Groene Amsterdammer bij een onderzoek naar de nevenfuncties van burgemeesters en wethouders.
Update: de informatie in dit bericht is niet meer actueel. Het laatste nieuws (inclusief de reactie van gemeentes) is hier te vinden: Omroep Gelderland boos op SP-Kamerlid: beschuldiging is schandalig
Volgens de media zijn 43 Gelderse gemeenten volledig transparant. In de provincie Gelderland is de burgemeester van de gemeente Overbetuwe, Toon van Asseldonk, topverdiener. Met zijn bijbanen sleepte hij in 2015 38.074 euro binnen.
De gemeente Nijmegen en Overbetuwe waren dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Zijn bijbaan als penningmeester van Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen te Willemstad in Curaçao is de lucratiefste bijbaan voor een gemeentebestuurder van Nederland (30.000 euro).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!