Nieuws

Van der Wielen op NK halve marathon

Van der Wielen (rechts). Archief
Jesper van der Wielen uit Wijchen en Nijmegenaar Mohamed Ali Mohamed zijn de regionale toppers die op 19 maart aan de start staan voor het NK halve marathon in Nijmegen. Tijdens het kampioenschap op het nieuwe parcours van de Stevensloop moeten beiden zien af te rekenen met Michel Butter. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Jesper van der Wielen uit Wijchen en Nijmegenaar Mohamed Ali Mohamed zijn de regionale toppers die op 19 maart aan de start staan voor het NK halve marathon in Nijmegen. Tijdens het kampioenschap op het nieuwe parcours van de Stevensloop moeten beiden zien af te rekenen met Michel Butter.
Butter uit Castricum geldt als favoriet voor de titel. Op de halve marathon heeft hij met 1.02.25 uur het snelste record staan van het deelnemersveld. 
Bij eerdere Nederlandse kampioenschappen behaalde de 31-jarige atleet tien gouden medailles, onder andere bij de halve marathon in 2008. Butter kijkt uit naar de strijd bij de Stevensloop: 'Ik ga uiteraard voor de titel en wil deze heel graag voor de tweede keer in mijn carrière pakken.'

Eerste keer in Nijmegen voor Butter

Hij maakt zijn wedstrijddebuut in Nijmegen. Nooit eerder stond Butter aan de start van de Stevensloop en de Zevenheuvelenloop die altijd in november plaatsvindt. 
Wijchenaar Van der Wielen is met zijn persoonlijk beste tijd op de halve marathon bijna een minuut langzamer dan Butter. ROC-scholier Mohamed heeft een kersvers pr van 1.04.20.
Het NK halve marathon in Nijmegen wordt door Omroep Gelderland live uitgezonden op radio, tv en internet.