Nieuws

Wie pimpt deze saaie pipowagen?

Creatievelingen gezocht. Sinds twee jaar leent de gemeente Nijmegen een pipowagen uit aan bewoners voor een bewonersactiviteit in de wijk. Nu hebben ze een sinds kort nieuwe, maar die oogt nog behoorlijk saai. De gemeente zoekt iemand die het dingen wil opfleuren met een frisse, kleurrijke schilderbeurt. © gemeente Nijmegen
NIJMEGEN - Creatievelingen gezocht. Sinds twee jaar leent de gemeente Nijmegen een pipowagen uit aan bewoners voor een bewonersactiviteit in de wijk. Nu hebben ze een sinds kort nieuwe, maar die oogt nog behoorlijk saai. De gemeente zoekt iemand die het dingen wil opfleuren met een frisse, kleurrijke schilderbeurt.
Voor 18 februari kunnen geïnteresseerden hun ontwerp insturen. De gemeente regelt dan de kwasten en verf. Er worden wel wat eisen gesteld aan de nieuwe jas voor de pipowagen.
De uitstraling moet positief en kleurrijk zijn. De wagen moet met de nieuwe buitenkant breed inzetbaar zijn voor allerlei activiteiten in de wijken van Nijmegen. En het dak, het onderstel en de reflectoren moeten blijven zoals ze zijn. Verder moet de schilder uit Nijmegen komen en bereid zijn om voor nop aan de slag te gaan. Al staat er wel een kleine attentie tegenover.
De oude pipowagen in actie (foto: gemeente Nijmegen)

Al veel reacties

De pipowagen komt naar de wijk van degene die het winnende ontwerp maakt om ter plekke opgefleurd te worden. Het lijkt de gemeente leuk als er gelijk een buurtactiviteit van wordt gemaakt. 'We krijgen al hele leuke reacties', zegt een woordvoerder. 'Het wordt straks vast nog moeilijk om te kiezen.'
Eén kleine waarschuwing geeft de gemeente bij de oproep: de pipowagen moet nog wel eerst geschuurd worden.
Werk aan de winkel (foto: gemeente Nijmegen)