Nieuws

'Natuurfoto's maken en dan biergooiende mensen fotograferen'

MAURIK - Het water in de grote rivieren staat laag. En dat heeft nadelen voor bijvoorbeeld de veerponten. Maar ook voordelen. Het levert bijzondere beelden op. En die worden door de Tielse fotograaf Jean-Paul Opperman vastgelegd.
Bij het Eiland van Maurik, vlak bij Tiel, zijn de wortels van deze bomen bloot komen te liggen door de lage waterstand. Voor fotograaf Jean-Paul Opperman is dit een buitenkansje. 'De natuur heeft een eigen dynamiek en een eigen leven', zegt Opperman wanneer hij net een foto heeft gemaakt van de bijzondere waterkant.
Sinds vijf jaar heeft Opperman zich op de fotografie gestort. Eigenlijk wilde hij kunstschilder en beeldhouwer worden. Maar dit is waar zijn hart ligt. 'Het gaat toch om de poëzie van het moment.'

Biergooiende mensen

En de foto's op zijn website zijn razend populair bij de Tielenaren. 'Ik zie toch andere dingen dan andere mensen.' Maar Opperman wil meer. Zijn plan is om nu mensen op de gevoelige plaat vast te leggen, zoals op de Zwarte Cross. 'Het lijkt mij heel gaaf om tussen de bier gooiende mensen te kruipen met mijn fototoestel.'
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!