Nieuws

Wereldartiesten zoals Bruce Springsteen in Goffertpark Nijmegen

foto Omroep Gelderland (gemaakt door bezoeker Karel de Jong
Ook de komende vijf jaar zullen er topartiesten optreden in het Nijmeegse Goffertpark. Dat heeft de gemeente afgesproken met concertorganisator MOJO en Even Design Holland. Eerder traden in het Nijmeegse stadspark onder meer de Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen, Muse en Coldplay op. Dit jaar staan Guns ‘n’ Roses en Robbie Williams in het Nijmeegse stadspark.
NIJMEGEN - Ook de komende vijf jaar zullen er topartiesten optreden in het Nijmeegse Goffertpark. Dat heeft de gemeente afgesproken met concertorganisator MOJO en Even Design Holland. Eerder traden in het Nijmeegse stadspark onder meer de Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen, Muse en Coldplay op. Dit jaar staan Guns ‘n’ Roses en Robbie Williams in het Nijmeegse stadspark.
Op de Goffertweide worden al dertig jaar grootschalige popconcerten georganiseerd.  De gemeente en MOJO maken sinds 2007 meerjarige afspraken over de organisatie en uitvoering van die concerten. Daarin is ook de samenwerking vast gelegd met poppodium Doornroosje, de uitbater van het Openluchttheater in het park.

Goed voor de stad

Wethouder Bert Velthuis is verheugd dat Nijmegen tot 2022 weer een samenwerking is aangegaan met MOJO. Volgens hem is het zowel goed voor de concertbezoeker als voor de naamsbekendheid van Nijmegen. 'Over een concert als dat van Bruce Springsteen in het Goffertpark wordt nu nog nagepraat.'