Nieuws

A18 weer open na ongeval, twee gewonden

WESTENDORP - Bij een ongeluk op de A18 zijn vrijdag aan het begin van de avond zeven voertuigen betrokken geraakt bij een ongeval. Door het forse ongeval zat de weg lange tijd volledig dicht tussen Varsseveld en Doetinchem-Oost.
Twee automobilisten, een 44-jarige man uit Oudewater en een 50-jarige man uit Doetinchem, zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Rond 18.15 ging het mis op de snelweg. De automobilist uit Oudewater raakte de controle over zijn auto met aanhanger kwijt en reed tegen de vangrail aan. Een achteropkomende auto kon de combinatie niet meer ontwijken en reed ertegen aan. Nog eens vier auto's kwamen in de berm terecht. Een zevende auto van de man uit Doetinchem kwam hard tegen de vangrail aan.
Brandweer en ambulance waren ter plaatse. Ook een traumahelikopter rukte uit richting de plek van het ongeval.
De weg zat tot ongeveer tot 22.00 uur dicht.

Weg bezaaid met hout

Op foto's is goed te zien dat een aanhanger met hout de lading bij het ongeval verloor; de weg ligt bezaaid met stronken hout. Een aantal mensen werd uit hun auto's bevrijd. 
Foto: ViWa Media
Tussen Enschede en Zevenaar stond tussen de aansluiting met de N18, bij de afrit Varsseveld en Doetinchem-Oost, enkele kilometers file.