Nieuws

De Graafschap treft koploper VVV-Venlo

De Graafschap ontmoet vrijdagavond koploper VVV-Venlo in stadion De Koel. Henk de Jong hoopt dat zijn elftal vrij kan spelen tegen de nummer één van de Jupiler League. © REGIO8
ULFT - De Graafschap ontmoet vrijdagavond koploper VVV-Venlo in stadion De Koel. Henk de Jong hoopt dat zijn elftal vrij kan spelen tegen de nummer één van de Jupiler League.

“Van mij mogen we altijd vrij spelen”, zegt trainer Henk de Jong. “We hebben niets te verliezen als De Graafschap. We zitten in een moeilijke fase, ooit komen we eruit. Je moet eigenlijk vrijuit gaan spelen, alleen dat is lastiger in het hoofd dan dat je denkt.” De Graafschap staat na drie verloren duels op de achttiende plek op de ranglijst. De Jong stelde na afloop van het duel tegen Jong FC Utrecht dat er angst heerst bij zijn elftal.
Om organisatie en vertrouwen in de ploeg te brengen haalde De Jong deze week Kevin van Diermen van NAC Breda. “We vonden dat we een centrale verdediger nodig hadden die leiding geeft”, aldus De Jong. “En ik denk dat hij dat kan.” Jan Lammers maakt plaats voor nieuwkomer Kevin van Diermen. “Ik hoop de organisatie wat beter neer te zetten. Daarentegen moet je het wel met zijn allen doen. Ik hoop mijn steentje bij te dragen”, zegt Van Diermen. Henk de Jong plaatst de nieuwe centrale verdediger in de basis tijdens het belangrijke uitduel in Limburg. “Dat was ook heel belangrijk in het halen van een centrumverdediger. Die kan er direct in.”
Opstelling van De Graafschap: Bednarek; Will, Van Diermen, Linthorst, Cicek; Diemers, Klaasen, Smeets; Van Mieghem, Parzyszek, Driver