Nieuws

BMW-rijder die kanaal inreed 'vluchtte voor politie'

De man die donderdagochtend met zijn BMW X6 het Apeldoorns Kanaal inreed, probeerde weg te blijven bij de politie. Dat meldt de politie Apeldoorn. © News United / Leo van 't Hul
KLARENBEEK - De man die donderdagochtend met zijn BMW X6 het Apeldoorns Kanaal inreed, probeerde weg te blijven bij de politie. Dat meldt de politie Apeldoorn.
Agenten zagen de man rijden, waarop hij volgens de politie waarschijnlijk nattigheid voelde en er met hoge snelheid vandoor ging. Hij maakte daarbij verschillende verkeersovertredingen. Uiteindelijk reed hij in het buitengebied van Klarenbeek op een T-splitsing rechtdoor het kanaal in. Het ongeluk gebeurde rond 05.00 uur ter hoogte van de Oosterbroeksweg.

Hondje zwom in auto

De man werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar hij bleek weinig te mankeren. Agenten zagen in de auto hoe een hondje achter een gesloten raam naar boven probeerde te zwemmen. Het dier kon uiteindelijk worden bevrijd.
De BMW moest uit het water worden getakeld. Uit een blaastest bleek dat de man niet had gedronken. Hij krijgt een proces-verbaal omdat hij de verkeersveiligheid in gevaar heeft gebracht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!