Nieuws

Glossy tegen vloeken op Arnhem Centraal

ARNHEM - De Bond tegen vloeken deelt vanochtend de glossy Holy! uit op station Arnhem Centraal. De bond bestaat 100 jaar en om daar bij stil te staan worden respect, beschaving en fatsoenlijk taalgebruik nog eens extra onder de aandacht gebracht.
In het magazine staan interviews met minister-president Mark Rutte, opiniemaker Marianne Zwagerman, SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij en er staat ook een column in van de Amsterdamse dominee Paul Visser.

'Pleur zelf op'

Premier Rutte kreeg afgelopen jaar kritiek op zijn taalgebruik in uitlatingen. Zo zei hij bij het programma Zomergasten 'Pleur zelf op' als reactie op het aanvallen van een cameraploeg bij een demonstratie in Rotterdam.
Volgens een woordvoerder van de Bond tegen vloeken was dat niet echt een goed voorbeeld van beschaafd taalgebruik, maar werd hierover in het interview heel open gesproken door Rutte.
De glossy's worden gratis weggegeven op het station. De bond doet in totaal zo'n tien stations aan door heel Nederland. Voorlopig gaat het om één uitgave, maar de organisatie hoopt dat het daar niet bij blijft.