Nieuws

Amphion trots op tweede keer beste theater

Directeur Charles Droste is trots op het feit dat Schouwburg Amphion als eerste theater de titel ‘Beste Theater van Nederland’ twee maal heeft gewonnen. © REGIO8
DOETINCHEM - Directeur Charles Droste is trots op het feit dat Schouwburg Amphion als eerste theater de titel ‘Beste Theater van Nederland’ twee maal heeft gewonnen.
Nog nooit won een theater twee maal de titel ‘Beste Theater van Nederland. Maandagmiddag ontving directeur Charles Droste de prijs namens de Vereniging voor Vrije Theaterproducenten (VVTP) in de categorie Groot Theater. “Het is een vakprijs, dus hij wordt echt uitgereikt door de artiesten en de producenten”, aldus Droste.

“Dat betekent dat je er toe doet"

Leden van de VVTP keken onder meer naar de functionaliteit en uitstraling van de website, het theater en het gebouw. Maar ook naar de gastvrijheid, klantvriendelijkheid en de processen met betrekking tot financiën. Schouwburg Amphion wist op die punten onder meer het Chassé Theater in Breda en het DeLaMar Theater in Amsterdam achter zich te laten. “Dat betekent dat je er toe doet. En je ziet met zo’n prijs, dat de waardering zo hoog is dat artiesten er rekeningen mee houden en het leuk vinden om naar Doetinchem te komen.”

Lees ook: