Nieuws

Vitesse pakt met veel pijn en moeite zege tegen AZ

ARNHEM - Vitesse heeft zondagmiddag in GelreDome met veel pijn en moeite AZ verslagen. Het team van trainer Henk Fraser won ietwat geflatteerd met 2-1. Baker en Nathan scoorden voor Vitesse. Kashia kopte in eigen doel.
Door de zege komt er voorlopig nog geen einde aan de droomweek van Vitesse. Eerder plaatste het team van Fraser zich al voor de halve finale van de beker na een zege op Feyenoord (2-0).
Vitesse staat nu op de zevende plek in de eredivisie, met drie punten achter nummer vier Heerenveen.
16.24 Einde wedstrijd! Vitesse pakt de drie punten tegen AZ: 2-1.
16.19 Er komen minimaal drie extra minuten bij.
16.18 Weer een kans voor Vitesse. Nakamba stoomt op en geeft een goede bal op Zhang. De Chinees schiet huizenhoog over.
16.15 Een heerlijke diepe bal van Baker levert een kansje op voor Zhang. Zijn schot wordt geblokt door een AZ-been.
16.12 Wat een kans voor AZ! Rienstra komt net niet goed bij de bal en tikt hem centimeters naast het doel van Room.
16.10 Vitesse heeft het moeilijk. Kunnen de Arnhemmers de 2-1 voorsprong over de streep trekken?
16.06 Tweede wissel Vitesse. De licht aangeslagen Nathan gaat eruit, Miazga komt voor hem in de plaats.
16.03 Gele kaart voor Zhang. Hij houdt AZ-verdediger Haps volgens scheidsrechter Kamphuis onreglementair tegen. De vrije trap levert niets op voor AZ.
16.01 Grote kans voor AZ. Invaller Garcia kapt zich vrij en schiet net langs de verkeerde kant van de paal.
16.00 Wissel Vitesse. Rashica wordt vervangen. Voor hem in de plaats komt Yuning Zhang.
15.53 Doelpunt AZ. Room redt in eerste instantie nog op een schot, maar aanvoerder Kashia kopt de bal ongelukkig in eigen doel. Vitesse leidt wel nog met 2-1.
15.50 Derde wissel AZ. Garcia komt erin voor Dos Santos.
15.44 Vitesse voetbalt een stuk overtuigender na de 2-0. Komt er ook nog een derde doelpunt voor de Arnhemmers?
15.41 Doelpunt voor Vitesse! AZ-keeper Rochet laat een diepe bal los, waardoor Nathan simpel kan binnen tikken (2-0).
15.39 Gele kaart voor Haps na een forse charge op Rashica.
15.35 De tweede helft is begonnen. Geen wissels bij Vitesse. Bij AZ hebben Seuntjes en Weghorst plaatsgemaakt voor Bel Hassani en Friday.
15.17 Rust! Vitesse leidt halverwege de wedstrijd tegen AZ met 1-0.
15.16 AZ-aanvaller krijgt 'slechts' geel na elleboog op Van der Werff.
15.12 AZ-verdediger Van Eijden gaat neer nadat de bal - na een keiharde vrije trap van Baker - tegen zijn hoofd komt.
15.08 Gele kaart voor Leerdam na een forse tackle. De vrije trap voor AZ is een simpele prooi voor Room.
15.07 Wedstrijd kabbelt een beetje voort na een enerverende beginfase.
15.02 Na een korte blessurebehandeling van een Vitesse-speler kan de wedstrijd gewoon verder.
15.01 Kruiswijk is een record rijker. Hij is nu officieel de speler met de meeste minuten zonder doelpunt op het hoogste niveau!
15.00 Van Wolfswinkel scoort, maar doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel.
14.59 Spel golft op en neer, zonder echt grote kansen voor beide ploegen.
14.53 Aan de andere kant kopt Van Wolfswinkel de bal over.
14.52 Een kopbal van Weghorst is een simpele prooi voor Room.
14.50 Tweede corner voor Vitesse is een simpele prooi voor Rochet. Vitesse staat nog steeds met 1-0 voor.
14.47 AZ-keeper Rochet treuzelt lang en schiet de bal tegen Nathan. AZ verdedigt slecht uit. De corner voor Vitesse levert niets op.
14.40 Doelpunt Vitesse! Tighadouini speelt zich vrij aan de linkerkant en geeft de bal aan Baker. Die bedenkt zich geen moment en schiet het leer achter AZ-keeper Rochet.
14.36 Wat een kans voor AZ! Aanvoerder Ben Rienstra schiet volledig vrijstaand op de lat na een snelle aanval over de rechterkant. Vitesse mazzelt.
14.35 Eerste mogelijke kans voor Vitesse. Tighadouini stoomt op en geeft aan de opstormende Baker. Laatstgenoemde raakt de bal verkeerd.
14.33 Beide ploegen tasten elkaar af in het begin van de wedstrijd.
14.30 Wedstrijd is begonnen!
14.28 Vers van de pers: Vitesse huurt voor de rest van het seizoen Mukhtar Ali van Chelsea.
14.20 De fans van Vitesse hebben er in ieder geval zin in.
14.17 Bijzonder feitje: Als Arnold Kruiswijk in de eerste dertig minuten van het duel met AZ niet scoort, is hij de speler in de eredivisie met de meeste minuten op het hoogste niveau zonder treffer. Nu is dat nog John Veldman met 25.127 minuten.
14.12 Ook rest van de spelers worden onderworpen aan een stevige training.
14.00 Keeper Room is al vroeg bezig met de warming-up.
13.47 Opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Nathan, Baker, Nakamba; Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini.
13.30 Vitesse hoopt het goede gevoel van afgelopen donderdag een vervolg te geven. Toen bekerden de Arnhemmers ten koste van Feyenoord door (2-0).