Nieuws

'Vluchtelingenvilla' in Twello gaat in vlammen op

TWELLO - In een oude villa in Twello heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een fikse brand gewoed. In de villa zouden vluchtelingen worden opgevangen. De politie sluit brandstichting niet uit.
De villa staat aan de Oude Rijksstraatweg. Even na 3.00 uur rukte de brandweer uit vanwege de brand. Al snel was deze uitslaand. 

Bedoeld voor statushouders

Het gaat om een leegstaande 'vluchtelingenvilla', die door de gemeente Voorst voor ongeveer 400.000 euro was aangekocht om veertien statushouders in te huisvesten.
Foto: Pim Velthuizen 
Burgemeester Jos Penninx benadrukt tegen Omroep Gelderland dat ophef in zijn gemeente ontstond om het proces rond de aankoop, niet om de huisvesting van de statushouders. Het was volgens hem al enige tijd rustig in Twello. 
Het pand moest nog aangepast worden voordat de vluchtelingen er konden gaan wonen. Waar ze nu heengaan, is nog onbekend.

Veel inzet

Twee hoogwerkers, drie tankautospuiten en twee waterwagens werden ingezet om het vuur van afgelopen nacht onder controle te krijgen.
Na enige uren kon worden begonnen met nablussen, de villa is volgens de brandweer verloren gegaan. Er was tijdens de brand niemand in het huis aanwezig.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!