Instellingen

Kilder neemt voortouw in opruimen zwerfafval

KILDER - In Kilder gaat de eerste zwerfafvalbrigade van start. Het unieke van dit pilotproject is dat buurtbewoners elkaar aansporen om op geregelde basis hun wijk te ontdoen van zwerfafval.
De gemeente Montferland zit er bovenop: als dit buurtproject aanslaat wordt het direct ingevoerd in andere dorpen van de gemeente. Tot nu toe waren zwerfafval opruimacties eenmalige initiatieven van veelal milieuorganisaties; een zwerfafvalbrigade komt telkens terug om wat eenmaal schoon is, schoon te houden.

20 man; drie routes

Vandaag gaan circa 20 buurtbewoners in Kilder drie verschillende routes schoonmaken. De organiserende stichting Landschapsbeheer Gelderland zorgt voor prikkers, hesjes en handschoenen. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over het ophalen van volle vuilniszakken.

Meer belangstelling

Bij Landschapsbeheer Gelderland stromen de aanmeldingen om ook een zwerfafvalbrigade te mogen starten ondertussen binnen. In Heerde en Hattum worden binnenkort informatieavonden gehouden. Ook Beek staat te trappelen om een zwerfafvalbrigade te mogen beginnen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!