Nieuws

"Bel Canto" Eibergen brengt eigen geschreven toneelstuk

Dit jaar brengt toneelgroep "Bel Canto" uit Eibergen weer een eigen geschreven toneelstuk ten tonele met dit jaar een actueel thema, de aanleg van een nieuwe weg rond het dorp.
EIBERGEN - Dit jaar brengt toneelgroep "Bel Canto" uit Eibergen weer een eigen geschreven toneelstuk ten tonele met dit jaar een actueel thema, de aanleg van een nieuwe weg rond het dorp.
De titel van het stuk dat word opgevoerd door 11 spelers heeft als titel:   "De Zoete inval" (Weg voor de weg)
Roos Spellers is eigenaresse van café "De Zoete inval" en ze doet er goede zaken.
Sommige dingen gebeuren legaal en soms ook wel een illegaal.  Ze heeft vaste stamgasten en ze verhuurd ook nog een kamer aan een jongedame die haar liefde voor mannen niet onder stoelen en banken steekt.
Roos kan er dus goed van leven.
Maar dan komt er een gemeente ambtenaar op bezoek die in opdracht van de gemeente haar café moet opkopen voor de nieuwe aan te leggen rondweg de N19.
Het onverwachtse bezoek van de "Keuringsdienst van Waren" die rond komt neuzen maakt het allemaal wel erg vreemd.  Als er dan ook nog een notaris op bezoek wil komen om te praten over één of andere vreemde erfenis met rare voorwaarden, staatr het hele café op zijn kop.
De zes vaste stamgasten en Jasmijn, de huurster van de kamer, willen Roos helpen en bedenken plannen om alles tegen te houden.
Het toneelstuk is geschreven door Betsie Ooink met inbreng van de spelers van "Bel Canto".
De uitvoerings data in "de Huve" aan de Grotestraat 52 in Eibergen zijn:
Donderdag 9 februari   19:30 uur
Vrijdag 10 februari        19:30 uur
Zaterdag 11 februari     19:30 uur
Zondag 12 ferbuari        14:30 uur
Kaarten á 6 euro zijn te verkrijgen bij "de Huve", spelers van "Bel Canto" en leden van de Zangvereniging "Bel Canto"