nieuws

School is parkeeroverlast zat, ouders geïrriteerd om politiecontrole

© Studio Rheden
VELP - De Fredericusschool in Velp is het helemaal zat. Elke ochtend staan ouders kriskras over de weg geparkeerd om hun kind af te leveren. Terwijl er voldoende parkeergelegenheid is. De politie hield controles bij diverse scholen, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde.
Daarom heeft de school afgelopen week gevraagd aan de politie om te handhaven. Het gevolg? Veel bekeuringen. Niet parkeren in de juiste vakken levert een boete van 90 euro op. Speciale verkeersouders proberen de boel in goede banen te leiden.

Gepikeerd

Een aantal ouders reageerde volgens de politie nogal gepikeerd. 'Een bekeuring kost veel geld. Belangrijker vinden wij de veiligheid van uw kinderen. Wanneer parkeerregels overtreden worden betekent het dat uw kinderen gevaar kunnen lopen', meldt de politie.
'Kinderen hebben vaak de neiging om pardoes de straat op te rennen. Geparkeerde en stilstaande auto’s maken de straat voor kinderen onoverzichtelijk. Daarom is een parkeer of stopverbod vaak van toepassing bij scholen', meldt de politie op Facebook.
De politie heeft nog wel een tip voor ouders die hun kinderen naar school brengen. 'Woont u in de buurt en bent u in de mogelijkheid: ga lopen of pak de fiets, dat voorkomt een hoop ergernis.'