Nieuws

'Motorclub Bandidos opent afdeling in Nijmegen'

Motorclub Bandidos heeft een afdeling geopend in Nijmegen. Bandidos wordt wereldwijd gezien als de grote vijand van de Hells Angels. Beide worden bestempeld als een Outlaw Motorgang (OMG). © Wikipedia
NIJMEGEN - Motorclub Bandidos heeft een afdeling geopend in Nijmegen. Bandidos wordt wereldwijd gezien als de grote vijand van de Hells Angels. Beide worden bestempeld als een Outlaw Motorgang (OMG).
De Nijmeegse chapter (afdeling) van Bandidos wordt op de website van de van oorsprong Amerikaanse motorclub gefeliciteerd door onder meer afdelingen uit Mexico, Italië, Frankrijk, Duitsland en Rusland.

Bruls: maak niets uit voor onze alertheid

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is al geïnformeerd over de komst van Bandidos naar Nijmegen. 'In Nijmegen houden we samen met OM en politie, zoals gebruikelijk, de diverse OMG's goed  in de gaten. Of ze nou een chapter of níet in de stad hebben, maakt niets uit voor onze alertheid', reageert hij.
De politie neemt de komst van Bandidos voor kennisgeving aan. 'Maar we houden het in de gaten', zegt een woordvoerder.

Nijmeegse politiek niet ongerust

Hans van Hooft, fractievoorzitter van de SP in Nijmegen:'Wij zien geen reden tot vragen of zorgen, we nemen aan dat de burgemeester dit goed in de gaten houdt."
Datzelfde zegt ook GroenLinks. 'We willen wel op de hoogte gehouden worden, maar ik neem aan dat de burgemeester doet wat ie moet doen', aldus Pepijn Boekhorst, fractievoorzitter.
Grete Vissers van D66: 'Elke vereniging is hier welkom; je kunt niet iemand weren. Als er overlast ontstaat, willen wij dat weten, maar dat geldt voor de motorclub net zozeer als voor de volleybalclub.'
In Nijmegen zijn al afdelingen van de motorclubs Hells Angels, Satudarah, Trailer Trash en No Surrender gevestigd.
Bandidos is opgericht in 1966 in Houston. Volgens internationale rapporten houden de Bandidos zich wereldwijd bezig met criminele activiteiten, zoals drugshandel, prostitutie en bankfraude, schreef nu.nl in 2014. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!