Nieuws

Geld voor beklad monument Theo Bos naar KWF

Het geld dat NEC heeft gedoneerd voor het schoonmaken van het monument van Theo Bos, is door de schoonmaker geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Dat vertelt voorzitter Paul Koster van Supportersvereniging Vitesse. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het geld dat NEC heeft gedoneerd voor het schoonmaken van het monument van Theo Bos, is door de schoonmaker geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Dat vertelt voorzitter Paul Koster van Supportersvereniging Vitesse.
Het portret van de overleden Vitesse-icoon Theo Bos, dat op de achterkant van het supportershome prijkt, was beklad met 'NEC'. Dat moest worden schoongemaakt. Vitesse-supporter Ronald Gerressen deed dat klusje met liefde.
'Hij wilde er geen geld aan verdienen', legt Koster uit. 'Hij kwam met het initiatief om het aan KWF Kankerbestrijding te doneren en dat vinden wij een heel goed idee.'

NEC betaalde schoonmaak

De Supportersvereniging Vitesse was met NEC overeen gekomen dat de Nijmeegse voetbalclub het schoonmaken en het aanbrengen van een anti-graffitilaag zouden betalen. Dat geld is netjes overgemaakt. Koster heeft met NEC afgesproken het bedrag niet te noemen. 
Theo Bos overleed in februari 2013 aan alvleesklierkanker. Hij speelde 369 wedstrijden voor Vitesse en bekleedde diverse trainersfuncties bij de Arnhemse club.