Instellingen

Politie zoekt getuigen van grote brand op kerstavond

© Omroep Gelderland
© Omroep Gelderland

ZEVENAAR - De politie doet onderzoek naar de brand in de kerstnacht bij een beddenzaak aan de Edisonstraat in Zevenaar. Door de brand gingen meerdere bedrijfspanden in vlammen op. Vier mensen raakten gewond.

In het Omroep Gelderland-programma Bureau GLD doet de politie vanavond een getuigenoproep.

De brand ontstond zeer waarschijnlijk bij een beddenzaak in de nacht van 24 op 25 december 2016. Het bedrijf was niet meer te redden. 

De brandweer kon niet voorkomen dat de metershoge vlammen oversloegen naar panden van twee meubelstoffeerders en een garagebedrijf. Ook was er korte tijd brand bij een nabijgelegen afvalstation, waar een container in de brand was gevlogen.

Net op tijd gered

Agenten konden in een woning boven de winkelpanden nog net op tijd twee bewoners wekken en in veiligheid brengen. Zowel de bewoners als de agenten moesten naar het ziekenhuis omdat ze te veel rook hadden ingeademd.

Aanrijding door rook

Door de rookontwikkeling moest de naastgelegen A12 ook een tijd worden afgesloten. Een bestuurder schrok van de rook en trapte op de rem.

Dat leidde tot een aanrijding tussen vier auto's, waarbij een persoon gewond raakte. De brand was rond 6 uur 's ochtends onder controle, maar de brandweer was nog uren bezig met nablussen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!