Nieuws

'Adviseur voor oplossen problemen Apeldoorns Kanaal'

De ChristenUnie in Gelderland wil dat er een informateur wordt benoemd om de problemen bij het Apeldoorns Kanaal te onderzoeken. Dat staat in een debatverzoek van de partij. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De ChristenUnie in Gelderland wil dat er een informateur wordt benoemd om de problemen bij het Apeldoorns Kanaal te onderzoeken. Dat staat in een debatverzoek van de partij.
Jarenlang werd er gewerkt aan een plan om het Apeldoorns Kanaal van Hattem tot Apeldoorn weer bevaarbaar te maken. Daarvoor moesten bruggen opgehoogd, of beweegbaar gemaakt worden en moesten sluizen aangepast worden.
Afgelopen week maakte de stuurgroep Veluwekroon bekend dat het laatste stuk van de plannen niet gaat lukken. De bestuurders van het Waterschap Veluwe en Vallei, Rijkswaterstaat, de gemeenten Heerde en Hattem en de provincie Gelderland konden het niet eens worden over de kostenverdeling. 
De provincie had 3 miljoen euro uitgetrokken voor de plannen, maar vond dat de gemeenten en het waterschap zelf de exploitatiekosten van de bruggen en sluizen moeten betalen.

Moet de provincie toch meebetalen aan de exploitatie?

De ChristenUnie vindt dat niet meteen opgegeven moet worden bij de eerste tegenvaller. De partij wil daarom dat een informateur de problemen onderzoekt en adviseert over mogelijke oplossingen. De partij stelt als oplossing vast voor dat de provincie anders alsnog de eerste jaren mee gaat betalen aan de exploitatiekosten.
Provinciale Staten zullen komende woensdag over het voorstel van de ChristenUnie debatteren.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!