Nieuws

Monuta moet stukken reorganisatie afstaan aan bonden

De rechter in Apeldoorn heeft bepaald dat uitvaartondernemer Monuta de adviesaanvraag over de reorganisatie aan haar ondernemingsraad voor dinsdag moet overleggen aan de bonden FNV en CNV. Dat geldt ook voor het bijbehorende deeladvies. © ANP
APELDOORN - De rechter in Apeldoorn heeft bepaald dat uitvaartondernemer Monuta de adviesaanvraag over de reorganisatie aan haar ondernemingsraad voor dinsdag moet overleggen aan de bonden FNV en CNV. Dat geldt ook voor het bijbehorende deeladvies.
Bij de reorganisatie zijn 130 van de 800 medewerkers boventallig verklaard. De medewerkers moeten opnieuw naar een functie solliciteren. De bonden zeggen dat ze hier niet volledig over zijn ingelicht.
De rechter gaat hier dus deels in mee. Monuta hoeft niet de verslagen en adviesaanvragen van de voorgaande jaren aan de bonden te geven.
De rechter heeft verder geoordeeld dat Monuta niet hoeft te overleggen met de bonden, maar dat de bonden wel de mogelijkheid moeten krijgen om hun leden goed te adviseren.
Een woordvoerster van de FNV zegt in een reactie dat er volgende week donderdag een tweede kort geding komt, omdat de bond vindt dat Monuta de reorganisatie niet op deze manier had mogen doorvoeren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!