Nieuws

Lekker eropuit dit weekend! Dit zijn onze tips voor een dagje uit

ARNHEM - U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.

Theater

Voor een tientje naar het theater, dat kan dit weekend. Voor de tweede keer wordt het BankGiro Loterij Theaterweekend gehouden. Zeven theaters in Gelderland bieden een gevarieerd programma aan voorstellingen voor slechts tien euro. De theaters in Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Lochem, Nijmegen, Winterswijk en Zutphen doen mee aan de actie.

Sterren kijken

Wilt u onze sterrenhemel beter bekijken, dan is een bezoek vrijdagavond aan de Volkssterrenwacht in Bussloo misschien wel iets. Tijdens de kijkavond wordt er ook een lezing gegeven over de missies naar Mars.

Winterse sferen

Afgelopen week was het al behoorlijk winters in onze provincie. Mensen die in deze sferen willen blijven, kunnen zaterdag terecht bij Landgoed Staverden. Over het landgoed wordt een arresleetocht gehouden. De sledes worden getrokken door de haflingerpaarden van boer Overeem, die ook op Staverden woont.
Zie ook: Beleef Staverden

Kunst en God

In het Stadsmuseum in Harderwijk is de expositie 'De kunst van God' te bezoeken. De expositie is een vervolg op een reeks uitzendingen bij Omroep Gelderland van het programma 'De kunst van God?' Daarin vertelde vier kunstenaars uit Gelderland hoe hun weg in de wereld van de kunst en die van God verloopt. 

Snuffelen

Liefhebbers van tweedehands spullen, antiek en curiosa kunnen hun hart ophalen in het GelreDome dit weekend. Zaterdag en zondag is er een mega snuffelmarkt met vele kraampjes. De snuffelmarkt is te bezoeken van 09.00 tot 16.30 uur.

Lichtjes

Dit weekend wordt de binnenstad van Harderwijk in het licht gezet. Verschillende plekken en panden in de stad worden van vrijdag tot en met zondag verlicht tijdens het WAUW festival. Op zaterdagmiddag om 16.30 uur start er een lichtjesparade op de Vischmarkt.
Zie ook: WAUW festival

Ridders

Zaterdag opent de Sint Willibrorduskerk van Vierakker in samenwerking met de 'Ridders van Gelre' van Omroep Gelderland tussen 10.00 uur en 12.00 uur de deuren voor het publiek.
Het gebouw ligt verscholen in de bossen tussen Zutphen en Vorden. In 2009 werd de kerk uitgeroepen tot mooiste van Gelderland. Het interieur is betoverend kleurrijk. In de kerk wordt ook een reliek van de heilige Ludger bewaard. Ridder René doet op Radio Gelderland live verslag van de Gelredag.

Tips van Esther

In het tv-programma UIT met Esther worden elke donderdag uitgaanstips gegeven voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. 
Elke donderdag is UIT met Esther te zien om 17.20 uur op TV Gelderland. Elk uur wordt de uitzending herhaald
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!