Nieuws

Weer minder werklozen en hier liggen de banen voor het oprapen

De werkloosheid in Gelderland blijft lager dan in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau Economisch Onderzoek van de provincie Gelderland. In Nederland daalde de werkloosheid vorig jaar naar 5,4 procent van de beroepsbevolking, in Gelderland is 5,1 procent werkloos. © ANP
ARNHEM - De werkloosheid in Gelderland blijft lager dan in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau Economisch Onderzoek van de provincie Gelderland. In Nederland daalde de werkloosheid vorig jaar naar 5,4 procent van de beroepsbevolking, in Gelderland is 5,1 procent werkloos.
Eind 2015 lag de werkloosheid in Gelderland nog op 6,4 procent. Een forse daling volgens de provincie. De werkloosheid ligt nog wel hoger dan voor de crisis. In 2008 was 3,3 procent van de Gelderse beroepsbevolking werkloos.
Het aantal vacatures neemt ook toe. Er zijn nu 90.000 vacatures. Daarmee is het aantal vacatures bijna weer op het niveau van voor de crisis.

Voor het oprapen

Met name in de techniek en de ICT zijn veel vacatures. Per werkzoekende machinemonteur zijn er drie vacatures en per werkzoekende dataspecialist zijn maar liefst vier vacatures. Ook is er veel vraag naar verpleegkundigen. Per werkzoekende zijn er vier vacatures.
Kijk hier naar de werkloosheidscijfers per maand per gemeente in 2016
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!