Nieuws

Provincie start kap bomen in Epe

De provincie verwacht 30 januari te kunnen beginnen met de kap van 225 bomen aan de Heerderweg in Epe. Tegen die tijd hoopt de provincie de benodigde vergunningen te hebben. © Google Street View
EPE - De provincie verwacht 30 januari te kunnen beginnen met de kap van 225 bomen aan de Heerderweg in Epe. Tegen die tijd hoopt de provincie de benodigde vergunningen te hebben.
Eigenlijk wilde de provincie al eerder met de kap van 225 bomen beginnen. Maar de vereniging Ons Mooi Epe stak daar een juridisch stokje voor.

Nieuwe vergunning

De voorzieningenrechter van de rechtbank in Arnhem besliste woensdag dat voor de kap van ruim honderd bomen alsnog een vergunning vereist is. Die was tot 1 januari 2017 voor die bomen niet nodig, maar sindsdien is er een nieuwe wet natuurbescherming van kracht. Woordvoerder Petra Borsboom van de provincie verwacht voor eind van de maand een vergunning van de gemeente Epe te hebben voor de kap. In feite kan er al gestart worden met de kap van het andere deel van de 225 bomen, maar volgens Borsboom wil de provincie de hele klus in één keer klaren om niet te veel overlast te veroorzaken voor de omgeving en de weggebruikers.

Ons Mooi Epe is verbaasd

Voorzitter Coos Paulusma van de vereniging Ons Mooi Epe reageert verbaasd op de uitspraken van Borsboom. 'We wachten de schriftelijk uitspraak van de rechter af. Die verwachten we voor het weekeinde. Maar wij waren ook bij de uitspraak en hebben heel andere dingen gehoord dan de provincie.' Volgens Paulusma is het nauwelijks mogelijk dat de gemeente Epe in anderhalve week tijd de vergunning afgeeft voor de kap. 'In de nieuwe natuurbeschermingswet moet boom voor boom worden afgegeven.'
Ons Mooi Epe gaat donderdag naar de gemeente Epe om tegen de vergunning voor de kap in verweer te gaan. Daarna laat de vereniging haar juristen de schriftelijke uitspraak bestuderen. Daarna gaat Ons Mooi Epe haar definitieve standpunt bepalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!