Nieuws

Peter van de Pol uit Ochten: eerst melken en dan marathonschaatsen

In het Groningse Noordlaren wordt deze woensdagochtend de eerste marathon op natuurijs verreden. En dus niet in Arnhem. Er zijn gelukkig wel Gelderse deelnemers. © Omroep Gelderland
OCHTEN - In het Groningse Noordlaren wordt deze woensdagochtend de eerste marathon op natuurijs verreden. En dus niet in Arnhem. Er zijn gelukkig wel Gelderse deelnemers.
Het is eerst de beurt aan de vrouwen. Dit zijn de Gelderse deelneemsters die om 10.00 uur aan de start worden verwacht:
  • Laura van Ramshorst uit Nijkerk (team Cenned)
  • Janneke Elzinga uit Nijmegen (team ImFarming)
  • Ilona Grandia uit Nijmegen (Leontienhuis)
  • Clarissa van Maaren uit Zuilichem
Clarissa van Maaren praat onderweg naar Noordlaren vanuit de auto met radiopresentatrice Nieke Hoitink:

Eerst koeien melken en dan naar Noordlaren

Bij de heren doet Peter van de Pol uit Ochten (34) mee op het hoogste niveau. 's Ochtends melkt hij extra vroeg zijn koeien, zodat hij voor de spits in de auto kan zitten om op tijd in Noordlaren te zijn. Hij ziet zichzelf niet als kanshebber. 'Ik ben meer van het lange werk rechtuit, iets heel anders dan een 400 meter baan.'
Van de Pol richt zich dan ook meer op de wedstrijden op de Weissensee volgende week, zo vertelt hij op Radio Gelderland:

Vorig jaar

Vorig jaar, op 19 januari, mocht Haaksbergen de eerste natuurijsmarathon van het seizoen organiseren, nadat er twee winters achter elkaar helemaal geen marathon mogelijk was. Daarvoor had Noordlaren drie keer op rij de eer om de marathon te organiseren.
Irene Schouten uit Andijk won bij de vrouwen vorig jaar in Haaksbergen. Bij de mannen ging de zege toen naar Gary Hekman uit Gramsbergen.