Nieuws

Kans verkeken op eerste schaatsmarathon in Arnhem

ARNHEM - In Arnhem wordt dinsdag niet de eerste schaatsmarathon op natuurijs van 2017 verreden. Volgens ijsmeester Wijers van de Arnhemse ijsclub Thialf heeft het niet hard genoeg gevroren.
Om die marathon te mogen organiseren is er volgens schaatsbond KNSB drie centimeter ijs vereist. Om dat te bereiken had het in de nacht van maandag op dinsdag harder moeten vriezen in Arnhem.
IJsmeester Wijers van de Arnhemse IJsclub Thialf: 'Het is niet de -8 of -10 geworden, die we gehoopt hadden. Want dan hadden we vaker kunnen overlagen.'  De ijsdikte in Arnhem was dinsdagochtend vroeg maar net iets meer dan één centimeter.
IJsmeester Wijers vertelt:

IJsstrijd verloren

Arnhem hoopte maandagavond nog in de race te zijn om de eerste marathon op natuurijs te kunnen organiseren. Het zou dan wel grote concurrenten Haaksbergen en Noordlaren moeten verslaan. Daar was het ijs al iets beter dan in Arnhem.
Ook in het Overijsselse Haaksbergen wordt dinsdag niet de eerste schaatsmarathon gehouden. Om 8.00 uur heeft Willem Hut van de KNSB daar de ijsdikte gemeten en vastgesteld dat de wedstrijd ook daar niet kan plaatsvinden. Alleen Noordlaren in Groningen maakt nu nog kans om dinsdag de eerste te zijn.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!