Nieuws

Zwakke ouderen thuis beroofd; 'haast niet te geloven'

HARDERWIJK - Inbrekers beroofden dit weekend meerdere ouderen in Harderwijk. Ze kraakten in de nacht van zaterdag op zondag de sleutelkastjes aan de muur van hun seniorenwoningen, in de omgeving van de Wethouder Jansenlaan.
Wijkagent Jelle van Heerikhuize twittert dat het gaat om drie woningen. 'Terwijl de hulpbehoevende ouderen op bed liggen, roven de inbrekers sieraden en geld weg. Je kan het haast niet geloven, maar het gebeurt echt', zegt een verbouwereerde Van Heerikhuize. 
Kijk hier naar een fragment over een vergelijkbare inbraak uit 2014: 
Hij zegt dat de politie de zaak hoog opneemt en in de buurt surveilleert. De kastjes zijn bedoeld voor familie en thuishulpen, zodat zij zichzelf binnen kunnen laten. Volgens Van Heerikhuize gebeurt dit in grotere delen van het land.
In een van de gevallen in Harderwijk schrok een bewoonster wakker van een dader. Er is zover bekend ingebroken in een aanleunwoning bij zorgcomplex Randmeer en in een appartement in een seniorencomplex. 

Maak het ze niet te makkelijk

Hoeveel er precies is buitgemaakt in de drie woningen, is nog onduidelijk. De politie adviseert liever geen sleutelkluisjes te gebruiken. Beter is het een sleutel te gebruiken via bekenden. Wie wel een kastje gebruikt, moet er een hebben met politiekeurmerk, want die zijn veilig.
Hang het kluisje bovendien niet teveel in het zicht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!