Nieuws

Zonnepark op oude vuilstort langs A15 in zomer klaar

Afvalverwerker Avri heeft een contract afgesloten voor de bouw van een zonnepark op de oude afvalstortplaats langs de A15 bij Geldermalsen. Het zonnepark wordt zo groot als 18 voetbalvelden en is volgens Avri daarmee een van de grotere zonneparken in ons land. Het zonnepark moet 2.700 huishoudens van energie gaan voorzien. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Afvalverwerker Avri heeft een contract afgesloten voor de bouw van een zonnepark op de oude afvalstortplaats langs de A15 bij Geldermalsen. Het zonnepark wordt zo groot als 18 voetbalvelden en is volgens Avri daarmee een van de grotere zonneparken in ons land. Het zonnepark moet 2.700 huishoudens van energie gaan voorzien.

Financiering

De financiering voor de aanleg van het park is nog niet rond. Avri zegt dat er op hoofdlijnen overeenstemming is met de banken. Volgende maand verwacht het afvalbedrijf de financiering definitief rond te hebben. Voor de aanleg van het solarpark krijgt Avri een subsidie van 14,4 miljoen euro van het Ministerie van Economische Zaken.

Schittering

De bouw van het park begint komend voorjaar. Daarbij worden de zonnepanelen zo gelegd dat ze geen hinderlijke schittering veroorzaken voor de automobilisten op de A15. In augustus moet het zonnepark klaar zijn.
Vorig jaar liet de Avri in Geldermalsen al 526 zonnepanelen op het kantoorgebouw plaatsten.