Nieuws

Nieuwe geul bij Maasbommel bijna klaar

De herinrichting van de uiterwaard bij Maasbommel is bijna klaar. Dat meldt Rijkswaterstaat. Er moeten alleen nog een aantal afrondende werkzaamheden worden verricht. Tot die tijd blijft de uiterwaard afgesloten voor publiek. © Rijkswaterstaat
MAASBOMMEL - De herinrichting van de uiterwaard bij Maasbommel is bijna klaar. Dat meldt Rijkswaterstaat. Er moeten alleen nog een aantal afrondende werkzaamheden worden verricht. Tot die tijd blijft de uiterwaard afgesloten voor publiek.
Alleen bij hoogwater is de uiterwaard verbonden met de Maas. Er wordt vanuit gegaan dat dat gemiddeld eens per jaar het geval zal zijn. Dan zorgt de geul voor een verlaging van de waterstand van de Maas.

Natuur

De nieuwe geul is 650 meter lang en 100 meter breed. De diepte varieert van 0 tot 2,5 meter. Volgens Vereniging Natuurmonumenten ontstaat zo een gunstig leefgebied voor de planten en dieren die hier van nature thuishoren.
Wethouder Sander Bos van de gemeente West Maas en Waal is enthousiast: 'Niet alleen flora en fauna, maar ook de inwoners en bezoekers van Maasbommel krijgen er een mooi stukje natuur bij. Straks is het aangenaam struinen door het nieuwe gebied.'