Nieuws

GelreFM, LeukFM en REGIO8 gaan samenwerken

De omroepen Gelre FM, Leuk FM en REGIO8 gaan samenwerken met als doel om uiteindelijk één streekomroep te vormen in de Achterhoek. De samenwerking omvat de gemeenten Oost Gelre, Berkelland, Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland. © REGIO8
ULFT - De omroepen Gelre FM, Leuk FM en REGIO8 gaan samenwerken met als doel om uiteindelijk één streekomroep te vormen in de Achterhoek. De samenwerking omvat de gemeenten Oost Gelre, Berkelland, Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland.
‘’Beide organisaties werken met zowel betaalde krachten als vrijwilligers. Deze combinatie zorgt ervoor dat de omroep met haar vrijwilligers in de haarvaten van de samenleving zit, aangevuld met professionals die zorgdragen voor continuïteit en kennisoverdracht’’, verklaart voorzitter Hylke ter Beest van Regionaal Mediacentrum Oost Nederland. De samenwerking past binnen de wens van de vereniging voor lokale omroepen. De OLON streeft namelijk naar één streekomroep in de Achterhoek, inclusief de gemeente Lochem.
De besturen van het Regionaal Mediacentrum Oost Nederland (Gelre FM en Leuk FM) en het Regionaal Mediacentrum REGIO8 (REGIO8 en Optimaal FM) zien de samenwerking als een belangrijke stap voor de toekomst van lokale en regionale media in de Achterhoek. De omroepen, die beide al intensief samenwerken met Omroep Gelderland, zetten de deur nadrukkelijk open voor andere mediaorganisaties om zich aan te sluiten.
De omroepen treden op korte termijn met elkaar en de betreffende gemeenten in overleg om te komen tot een redactie voor de Oost en West Achterhoek. De samenwerking richt zich dan ook voornamelijk op nieuwsgaring, zowel online als op televisie. De radiozenders blijven ieder hun eigen identiteit behouden.