Nieuws

Alexander Büttner keert terug bij Vitesse en tekent voor 2,5 jaar

Alexander Büttner is terug bij Vitesse
Alexander Büttner is bijna weer Vitessenaar. De Achterhoeker heeft een principe-akkoord bereikt met de Arnhemse club en tekent deze week tot de zomer van 2019.
ARNHEM - Alexander Büttner is bijna weer Vitessenaar. De Achterhoeker heeft een principe-akkoord bereikt met de Arnhemse club en tekent deze week tot de zomer van 2019.
Dinsdag wordt de linksback al gekeurd op Papendal. Hij moet deze week ook nog naar Moskou om persoonlijk een handtekening te zetten onder de ontbinding van zijn contract met Dinamo. Daarover bereikten beide partijen eind vorig jaar al mondelinge overeenstemming. De kans is klein dat Büttner bij Vitesse nog kan aansluiten voor de wedstrijd van komende zondag tegen FC Twente.
'We hebben een principe-akkoord met Alexander', bevestigt Joost de Wit namens Vitesse. De algemeen directeur bevestigt dat dinsdag de keuring gepland staat maar dat de 27-jarige Doetinchemmer nog wel de laatste details met zijn oude werkgever moet afronden. 'Dat is voor zijn rekening.'
De linkspoot speelde na zijn opleiding bij Ajax vier jaar voor Vitesse. Daar vertrok hij in 2012 omdat Manchester United hem binnenhaalde. Na twee jaar werd zijn 5-jarig contract afgekocht door het Russische Dinamo Moskou. Daar tekende Büttner een contract voor 3 jaar dat hij dus niet helemaal zal uitdienen. In Moskou verdiende de Doetinchemmer een miljoenensalaris. Bij Vitesse moet hij genoegen nemen met ongeveer een kwart van zijn salaris dat hij opstreek in Rusland.
Of Büttner deze week nog op het trainingsveld van Vitesse verschijnt op Papendal, is onduidelijk. 'Daarover kan ik niet speculeren', zegt De Wit. Alexander Büttner is de directe vervanger van Kosuke Ota die Vitesse heeft verlaten en terugkeert naar FC Tokyo in Japan.
Zaakwaarnemer Bursac, die de belangen van de voetballer behartigt, en ook Alexander Büttner zelf waren maandag niet bereikbaar voor commentaar.