Nieuws

Oplossing stuw en gouden huwelijk Margriet en Pieter: dit gebeurt vandaag in Gelderland

Welke noodoplossing komt er voor de stuw bij Grave? Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vieren hun 50-jarige huwelijksjubileum en een masseur van een sauna staat vandaag voor de rechter voor verkrachting. Dit gebeurt er vandaag in Gelderland. © Waterschap Rivierenland
ARNHEM - Welke noodoplossing komt er voor de stuw bij Grave? Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vieren hun 50-jarige huwelijksjubileum en een masseur van een sauna staat vandaag voor de rechter voor verkrachting. Dit gebeurt er vandaag in Gelderland.

Noodoplossing

Rijkswaterstaat presenteert vandaag een tijdelijke noodoplossing voor de kapotte stuw bij Grave. De afgelopen dagen werden de laatste details en berekeningen van de plannen uitgedacht.
Dat is een complexe operatie, omdat de tijdelijke stuw binnen 48 uur weggehaald moet kunnen worden als het waterpeil weer stijgt. Een schip botste twee weken geleden bij de brug tussen Nederasselt en Grave tegen de stuw. Die raakte zwaar beschadigd.

Gouden huwelijk

Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven uit Apeldoorn zijn vandaag precies vijftig jaar getrouwd. Ter gelegenheid van dit gouden jubileum toont Paleis Het Loo in Apeldoorn de trouwkoets van het echtpaar.
Eerder zei Van Vollenhoven in de Volkskrant: 'Ons huwelijk werd gezien als een grote fout, maar het is en blijft de beste fout die ik ooit heb gemaakt.' Veel mensen zagen het huwelijk namelijk niet zitten.

Sauna

Een masseur van een sauna in Putten staat vandaag voor de rechter in Zutphen. Hij zou daar vorig jaar april 2016 een vrouw hebben verkracht.