Nieuws

Einde dreigt voor probleemclub SCH

Archieffoto - Pexels
De Nijmeegse voetbalclub SCH verkeert in zwaar weer. Een van de 'blauwe jungkes', Tom Smaal, meldt dit op zijn Facebookpagina.
NIJMEGEN - De Nijmeegse voetbalclub SCH verkeert in zwaar weer. Een van de 'blauwe jungkes', Tom Smaal, meldt dit op zijn Facebookpagina.
SCH-lid Smaal op Facebook: 'Iedereen die het al langer wist of al langer zag aankomen krijgt gelijk. SCH heeft een 'spoedig uiteinde' in plaats van 'een voorspoedig uiteinde'. Goede voornemens hadden kunnen leiden tot een succesvol voortbestaan maar nu is het einde nabij.'

Vechtpartij

De KNVB heeft begin november alle teams van SCH uit de competitie gehaald na een vechtpartij bij de Groesbeekse club Germania. SCH moest toen met een gedegen plan van aanpak komen om weer mee te mogen doen.
Over dat plan ontstond vervolgens discussie. De leden van de Nijmeegse voetbalclub SCH raakten het onderling totaal niet eens over de manier waarop de club de problemen moet aanpakken.

Drie eisen

SCH moet voor 14 januari aan drie eisen van de KNVB voldoen. Er moet een door de leden aanvaard bestuur zijn, de financiën moeten kloppen en de bond en gemeente moeten vertrouwen hebben in een duurzame organisatie met een goed beleidsplan.
Ad Frik, voorzitter van de Nijmeegse Federatie van Amateurclubs Nijmegen, heeft zo zijn twijfels of SCH aan alle eisen kan voldoen. 'Als de club de deadline niet haalt, dat zal de KNVB de licentie intrekken. Dat betekent dat SCH aan geen enkele competitie meer mee mag doen.'

Tijd voor duidelijkheid

Smaal laat in een reactie weten het verlies eerst te willen verwerken '...en te wachten op de officiële berichtgeving. KNVB, gemeente en bestuur zullen nu wel gaan berichten. Het moet niet om mij draaien. Het wordt tijd voor duidelijkheid.'
SCH was niet voor commentaar bereikbaar.