Nieuws

Geen redding voor drenkelingen: brigade bestolen van noodzakelijke pakken

TIEL - In alle omstandigheden springen ze het water in, de reddingsbrigade Rivierenland Tiel. Dat doen ze met maar één doel: om mensen te redden. Maar afgelopen weekend is er ingebroken in het clubhuis en zijn de werkpakken van de brigade gestolen.
Daardoor is het werk onmogelijk geworden. 'Met deze pakken kunnen we het water in, dat is vooral in deze tijd van het jaar essentieel. We proberen via de reddingsbond pakken te lenen. Maar nu kunnen we niet in actie komen', vertelt penningmeester Nienke Ham. 
Naast de diefstal is ook het clubhuis overhoop gehaald en zijn de brandblussers leeggespoten. 'Ze hebben flink huisgehouden en de brandblussers leeggespoten op het EHBO-materiaal. Dat kan ook allemaal weg', aldus Ham. De redders hopen snel weer in actie te kunnen komen. 'Hulp bij het aanschaffen van nieuwe pakken is heel erg welkom, zodat wij snel weer het water op kunnen. Dan kunnen wij ons weer richten op ons doel: het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood.'
De veiligheidsregio Gelderland-Zuid vertelt dat ze inderdaad gebruikmaken van de diensten, maar dat vooral doen bij grote calamiteiten. 'In de eerste uren is het de brandweer die in actie komt.' Overigens maakt de veiligheidsregio ook gebruik van de hulp van de reddingsbrigade uit Culemborg.