Nieuws

Schepen varen zondag weer beperkt over Maas-Waalkanaal

De beschadigde stuw wordt geïnspecteerd.
Schepen kunnen zondag weer over het Maas-Waalkanaal bij Nijmegen varen. Rijkswaterstaat meldt dat ze verwachten dat het waterpeil dan weer hoog genoeg is voor de scheepvaart. De scheepvaart was gestremd na de aanvaring met de stuw in de Maas bij Grave vorige week. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Schepen kunnen zondag weer over het Maas-Waalkanaal bij Nijmegen varen. Rijkswaterstaat meldt dat ze verwachten dat het waterpeil dan weer hoog genoeg is voor de scheepvaart. De scheepvaart was gestremd na de aanvaring met de stuw in de Maas bij Grave vorige week.
Schepen kunnen beperkt varen over de kanaal vanaf sluis Weurt tot aan de Oostelijke Kanaalhaven.
Door de botsing is het waterpeil op bepaalde plekken in de Maas gezakt en dat heeft effect, niet alleen op de scheepvaart maar ook voor mensen die op een woonboot leven. Zij moesten hun woning verlaten en kunnen pas weer terug als het peil genoeg gestegen is.
Het peil stijgt met ongeveer een centimeter per uur. De regionale autoriteiten hakken vandaag aan het begin van de middag de knoop door. Er komt een crisisteam van Rijkswaterstaat bijeen om te bepalen of het Maas-Waalkanaal weer geopend kan worden voor de scheepvaart.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!