Nieuws

Eerste PVV'er die niet terugkeert in de Tweede Kamer

PVV-Kamerlid Reinette Klever uit Ermelo verlaat de partij. Ze heeft zich niet beschikbaar gesteld voor de kandidatenlijst voor de verkiezingen van maart. Dit laat Klever weten aan NRC. © ANP | Reinette Klever
ERMELO - PVV-Kamerlid Reinette Klever uit Ermelo verlaat de partij. Ze heeft zich niet beschikbaar gesteld voor de kandidatenlijst voor de verkiezingen van maart. Dit laat Klever weten aan NRC.
De PVV komt naar verwachting een dezer dagen met de kandidatenlijst naar buiten. Klever is de eerste PVV’er van wie duidelijk is dat ze de partij verlaat.
Reinette Klever (1967) is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamer. Daarvoor zat ze anderhalf jaar voor die partij in de Eerste Kamer. Ze was woordvoerder economische zaken en curatieve zorg.
Van alle PVV-Kamerleden slaagde Klever er het vaakst in een aanvulling op een wetsvoorstel (amendement) aangenomen te krijgen: 3 keer. Twee daarvan regelen betere informatievoorziening aan patiënten. Tweederde van de PVV-fractieleden lukte het nooit een amendement aangenomen te krijgen.

'Het is mooi geweest'

Volgens Klever is het na zes jaar in de landelijke politiek 'mooi geweest'. Ze stelt dat de 'combinatie werk-privé' moeilijk vol te houden is.
De PVV wil vooralsnog niets zeggen over de bekendmaking van de kandidatenlijst.