Nieuws

NEC heeft slechtste grasveld; grasmat Vitesse scoort goed

NEC heeft het slechtste grasveld van alle ploegen in de eredivisie. Dat vinden de aanvoerders van de achttien eredivisieploegen, meldt de vakbond voor profvoetballers VVCS. De grasmat van Vitesse wordt als de op twee na beste beoordeeld.
NIJMEGEN - NEC heeft het slechtste grasveld van alle ploegen in de eredivisie. Dat vinden de aanvoerders van de achttien eredivisieploegen, meldt de vakbond voor profvoetballers VVCS. De grasmat van Vitesse wordt als de op twee na beste beoordeeld.
VVCS peilde in de winterstop de mening van de achttien clubs op het hoogste niveau. Daaruit bleek dat de voetballers tot dusverre het minst graag spelen op kunstgras. De zes eredivisieclubs met nepgras in hun stadion staan onderaan de ranglijst.
Van de twaalf clubs met echt gras ervaren de spelers de ondergrond in De Goffert als het minst prettig. Het gras van Vitesse wordt juist zeer gewaardeerd. Alleen de grasmat van Feyenoord en AZ scoort hoger.

De ranglijst

1 Feyenoord 4,8
2 AZ 4,4
3 Vitesse 4,3
4 FC Utrecht 4,2
5 FC Groningen 4
   PSV 4
7 Willem II 3,9
   SC Heerenveen 3,9
9 FC Twente 3,8
10 Go Ahead Eagles 3,6
11 Ajax 3,5
12 NEC 3,3
13 Excelsior 2,8 (K)
14 Roda JC Kerkrade 2,3 (K)
15 Sparta Rotterdam 2 (K)
16 Heracles Almelo 1,8 (K)
     ADO Den Haag 1,8 (K)
18 PEC Zwolle 1,7 (K)

Zie ook:

Velden in de Jupiler League

In de Jupiler League scoort De Graafschap hoog. De grasmat van de Doetinchemmers staat vierde, onder Jong FC Utrecht, NAC Breda en Jong Ajax. Het kunstgrasveld van Achilles'29 wordt als één na slechtste beoordeeld. Alleen het kunstgrasveld van FC Oss scoort slechter.
Van de twintig clubs in de op één na hoogste afdeling spelen er vijftien op kunstgras.

Zie ook:

Het bericht op de site van de VVCS over de velden in de Jupiler League
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!